flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Випадок домашнього насильства закінчився трагічно. Підозрюваного взято під варту

26 лютого 2020, 09:13

Слідчий суддя Макарівського районного суду Київської області 25 лютого 2020 року розглянув клопотання слідчого Макарівського відділення поліції про застосування запобіжного заходу стосовно 46-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Так, за версією слідства  21 лютого 2020 року, у вечірній час, підозрюваний разом із своєю співмешканкою у житловому будинку, за місцем свого проживання,  розпивали алкогольні напої, в ході чого між ними  на побутовому ґрунті виник конфлікт.  В подальшому 22 лютого 2020 року  близько 02 години  чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті виниклого конфлікту, побив свою співмешканку. Цього ж дня  потерпіла померла.

 22.02.2020 року підозрюваного було затримано в порядку ст. 208 КПК України, а наступного дня повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, за яке передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Розглядаючи дане питання, слідчий суддя переконався в обґрунтованості підозри зазначеної особи у вчиненні інкримінованого їй діяння, що підтверджується доказами, зібраними на даному етапі органом досудового слідства, врахував наявність передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України ризиків невиконання процесуальних обов’язків, а відтак   задовольнив клопотання слідчого Макарівського відділення поліції та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.  

Також слід зазначити, що оскільки кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється чоловік, вчинене із застосуванням насильства, грошова застава, як альтернатива триманню під вартою судом не призначалась. 

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадуємо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку  із  постановленням  обвинувального вироку суду.  

Прес-секретар суду