flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід особі, яка підозрюється у вчиненні крадіжки

16 вересня 2019, 17:06

Слідчий суддя Макарівського районного суду Київської області 16 вересня 2019 року розглянув клопотання слідчого Макарівського відділення поліції про застосування запобіжного заходу стосовно 45-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка,  вчинена повторно).

Так, за версією слідства  12.09.2019 року, близько 17 години, підозрюваний,  йдучи по вулиці Пушкіна в смт Макарів Київської області, побачив як біля фонтану, навпроти центрального входу до Макарівського відділення поліції перехожий  залишає велосипед.  Відразу ж після цього,  45-річний чоловік,  користуючись відсутністю сторонніх осіб, викрав вищевказаний велосипед.  

13.09.2019 року  чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, а саме у викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненій повторно.

За результатами розгляду слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого Макарівського відділення поліції та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі двадцяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 38420 гривень 00 копійок.

Дане рішення слідчим суддею було прийняте з огляду на доведеність обґрунтованої підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України, наявність передбачених Кримінальним процесуальним кодексом  України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Зокрема встановлено, що підозрюваний не має постійного місця роботи, не одружений, за місцем реєстрації не проживає, разом з тим немає постійного місця проживання, не має стійких соціальних зв’язків, веде бродяжницький спосіб життя, а тому, є підстави вважати, що підозрюваний ухилятиметься від слідства та суду.

Крім того, чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, відбував покарання у місцях позбавлення волі, але на шлях виправлення не став, продовжує вчиняти крадіжки повторно. Вищевказані відомості свідчать про стійке небажання підозрюваного ставати на шлях виправлення.

Тож, обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, на переконання слідчого судді, зможе запобігти вказаним вище ризикам. 

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадуємо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку  із  встановленням  обвинувального вироку суду.  

Прес-секретар суду