flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід особі, яка підозрюється у крадіжці, поєднаної з проникненням у житло, вчиненої повторно

12 вересня 2019, 10:15

Слідчий суддя Макарівського районного суду Київської області 11 вересня 2019 року розглянув клопотання слідчого Макарівського відділення поліції про застосування запобіжного заходу стосовно 47-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 та  ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, вчинена повторно).

Слідчий і прокурор клопотали про обрання саме такого запобіжного заходу. Підозрюваний та його захисник проти застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою заперечили, вказали, що дійсно є обґрунтована підозра у вчиненні інкримінованих злочинів, наявні ризики, про які вказує слідчий і прокурор, однак домашній арешт у повній мірі зможе запобігти усім вказаним ризикам, а тому просили застосувати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Так, за версією слідства  23.08.2019 року, в денну пору доби, чоловік, шляхом вільного доступу, через хвіртку зайшов на територію одного із домоволодінь на території Макарівського району, після чого через віконний отвір проник до будинку, звідки викрав газову плиту, чим заподіяв власнику домоволодіння матеріальних збитків на загальну суму 750 гривень 00 копійок.

Крім того, 03.08.2019 року, 15.08.2019 року та 23.08.2019 року підозрюваний здійснив крадіжку металевих перил з приміщення зубопротезної поліклініки Макарівської ЦРЛ , чим заподіяв Макарівській ЦРЛ матеріальних збитків на загальну суму 750 гривень 00 копійок.

Крім того, 04.06.2019 року, близько 20 год., чоловік шляхом вільного доступу, через хвіртку, зайшов на подвір’я одного із домоволодінь на території Макарівського району, звідки, діючи з корисливих мотивів, з метою збагачення за рахунок чужого майна, умисно, повторно, викрав велосипед чим заподіяв власнику матеріальних збитків на загальну суму 1450 гривень 00 копійок.

За результатами розгляду слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого Макарівського відділення поліції та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі двадцяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 38420 гривень 00 копійок.

Дане рішення слідчим суддею було прийняте з огляду на доведеність обґрунтованої підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 та  ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України, наявність передбачених Кримінальним процесуальним кодексом  України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Чоловіку загрожує кримінальна відповідальність відповідно до ч. 3 ст. 185 та  ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України, санкція статті якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. 

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадуємо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку  із  встановленням  обвинувального вироку суду.  

Прес-секретар суду