flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд узяв під варту підозрювану в підпалі квартири

11 вересня 2019, 08:45

10 вересня 2019 року суддя Макарівського районного суду Київської області розглянула клопотання слідчого Макарівського відділення поліції Ірпінського ВП Головного управління Національної поліції в Київській області, погодженого із прокурором   Макарівського відділу Києво – Святошинської місцевої прокуратури Київської області, про обрання   запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваній Г., яка підозрюється у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого   ч. 2 ст. 194  Кримінального кодексу  України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу), який за ступенем тяжкості є тяжким злочином,  та за який передбачено  покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Слідчий і прокурор клопотали про обрання саме такого запобіжного заходу. Захист просив не обирати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а застувати більш м’який запобіжний захід - особисте зобов’язання.

Так, за версією слідства 08.09.2019 року, близько 20:00 години, 29-річна жінка, перебуваючи за місцем свого проживання (в одному із сіл Макарівського району), в стані алкогольного сп’яніння, будучи в неприязних відносинах зі своїм співмешканцем, з мотивів помсти, впевнилася, що за її діями ніхто не спостерігає,  підійшла до вхідних дверей до квартири, взяла з тумби в коридорі футболку сірого кольору, яку запалила за допомогою сірників, які мала при собі та кинула у квартиру через щілину між стіною та рамою дверей, після чого зникла з місця події.

Внаслідок її умисних дій виникла пожежа, яка завдала шкоди майну її співмешканця, що знаходилося в приміщенні квартири та самому приміщенню квартири.

За результатами розгляду слідчий суддя задовольнила клопотання слідчого Макарівського відділення поліції та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.  

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадуємо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку  із  встановленням  обвинувального вироку суду.  

Прес-секретар суду