flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виїзд групи реагування патрульної поліції Макарівського відділення поліції на виклик про сімейне насильство закінчився нападом на поліцейських

08 серпня 2019, 08:48

Так, за версією слідства 01.08.2019 року за викликом про сімейне насильство до мешканки с. Червона Слобода Макарівського району Київської області прибув наряд групи реагування патрульної поліції Макарівського ВП, для вирішення конфлікту.

 

Проте, на вимогу правоохоронців припинити неправомірні дії, раніше судимий чоловік та його колишня співмешканка поводили себе агресивно та зухвало, висловлюючись в бік працівників поліції нецензурною лайкою, при цьому вчинили опір представникам влади в особі працівників поліції та застосували щодо правоохоронців сльозогінний газ. 

 

У подальшому, агресивно налаштований чоловік продовжив свої хуліганській дії, вибіг із будинку та умисно палицею розбив лобове скло в патрульному автомобілі після чого втік.

 

Однак, нападників було затримано у порядку ст. 208 КПК України.

 

02.08.2019 року чоловіку та його співмешканці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України (Хуліганство).

 

02.08.2019 року щодо підозрюваного чоловіка слідчим суддею Макарівського районного суду, враховуючи наявність ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме оскільки було достовірно встановлено, що підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, оскільки немає постійного місця роботи, не одружений, будучи зареєстрованим за однією адресою, фактично проживає за іншою, тобто не має стійких соціальних зв’язків, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності,   застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів .

 

Щодо жінки, 05.08.2019 року слідчим суддею Макарівського районного суду, враховуючи наявність ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме оскільки було достовірно встановлено, що підозрювана може переховуватись від органів досудового розслідування та суду,  застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та покладено на неї певні обов’язки, зокрема не відлучатися за межі Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду,  а також  повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання.

 

Слідство триває.

 

  Прес-секретар суду