flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРАКТИКА В СУДІ - ПЕРШИЙ КРОК ДО МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЇ

03 червня 2019, 11:55

Макарівський районний  суд на постійні основі співпрацює з усіма вищими навчальними закладами, що готують спеціалістів в галузі права. 

Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді  є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й
можливістю закріпити теоретичні знання практичними навиками, ознайомитись з роботою судової системи із середини, дізнатись про роль прокурора та адвоката у судовому процесі та визначить із напрямком майбутньої професії правника. 

На сьогоднішній день в Макарівському районному суді проходять навчально-виробничу практику студенти Ірпінського державного коледжу економіки та права та  Житомирського кооперативного коледжу бізнесу та права. 

Знайомство з судом для студентів почалось з вивчення  правил внутрішнього трудового розпорядку, техніки безпеки та інструкції з діловодства. Під час проходження практики студенти ознайомились зі структурою суду, вивчали нормативні документи, що регламентують його роботу, ознайомились з посадовими інструкціями працівників апарату суду, здійсненням організаційного забезпечення ведення судової статистики, діловодства, обліку та зберіганню судових справ, належного ведення архіву, правилами прийому і відправки кореспонденції, прийому та обліку апеляційних скарг та багато іншого. 

Також, майбутні правники відвідували  судові засідання та знайомились з роботою Комп’ютерної програми «Д-3», з новими прогресивними, на сьогоднішній день, можливостями проведення судових засідань у режимі відеоконференції, відправки учасникам процесу повісток в електронному вигляді та у вигляді SMS-повідомлень. 

Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

 

 

Прес-секретар суду