flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів

26 жовтня 2023, 16:01

Сьогодні Асоціацією саперів України за підтримки американської компанії Tetra Tech, яка  є основним партнером України з реалізації проєктної діяльності Державного Департаменту США з гуманітарного розмінування, з працівниками суду проведено навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів.

Зустріч була дуже цікавою, інформативною, повчальною  та актуальною, враховуючи реалії сьогодення. З початку бойових дій в Україні військові та спеціалісти екстрених служб знешкодили тисячі боєприпасів та авіаційних бомб. Проте, багато територій ще тривалий час можуть залишатися небезпечними для життя. Крім того, є непоодинокі випадки, коли  використовуються вибухові пристрої, які замасковані під авторучки, мобільні телефони, гаманці, міні-магнітофони, дитячі іграшки, або розміщені у звичайних портфелях, сумках, банках, пакунках і залишені у багатолюдних місцях.

Щоб уберегти себе і близьких від травмування, постає необхідність опановувати нові правила поведінки, здобувати знання й навички, які забезпечать збереження життя та здоров’я.