flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчально-виробнича практика як одна з найважливіших складових навчального процесу ВНЗ

31 травня 2021, 10:22

 

Практика студентів є обов'язковою складовою частиною процесу підготовки фахівців у вищих навчальних закладах, та яка має своєю метою поглибити і закріпити теоретичні знання студентів, виробити навички практичної і дослідницької роботи. 

У процесі цієї практики студенти набуваючи навичок організування, управління і контролю, мають змогу застосувати здобуті теоретичні знання, перевірити власні здібності та визначитись з напрямком професії, яку оберуть у майбутньому.  

Наразі у Макарівському районному суді Київської області проходить практику студент 3-го курсу юридичного факультету Академії державної пенітенціарної  служби України та вже успішно пройшла практику студентка 4-го курсу юридичного факультету  Ірпінського державного коледжу економіки та права.

Знайомство з судом для студентів почалось з вивчення  правил внутрішнього трудового розпорядку, техніки безпеки та інструкції з діловодства. Під час проходження практики студенти ознайомились зі структурою суду, вивчали нормативні документи, що регламентують його роботу, ознайомились з посадовими інструкціями працівників апарату суду, здійсненням організаційного забезпечення ведення судової статистики, діловодства, обліку та зберіганню судових справ, належного ведення архіву, правилами прийому і відправки кореспонденції, прийому та обліку апеляційних скарг та багато іншого.

Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

Макарівський районний суд Київської області завжди підтримує молодих спеціалістів-правників, які прагнуть удосконалювати та поглиблювати свої знання в юриспруденції.

 

Прес-секретар суду