flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апробація тренінгу з практики розгляду судових справ щодо домашнього насильства  

29 березня 2021, 11:09

 

25-26 березня 2021 року Національною школою суддів України у співпраці з українсько-канадським проектом “Підтримка судової реформи” для суддів місцевих загальних (окружних) судів проведено дводенну апробацію тренінгу “Практичні аспекти розгляду кримінальних проваджень з питань домашнього насильства”.

З-поміж інших розробників якого, і водночас, викладачем курсу виступив і голова Макарівського районного суду Київської області Олексій ТАНДИР.

У ході навчального курсу судді мали змогу поглибити свої теоретичні знання та практичні навички з процедури розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством, відповідно до міжнародних стандартів, а також ознайомитися з канадським досвідом вирішення проблемних ситуацій у цій категорії справ.

За результатами проходження курсу судді поглибили свої знання і навички у правильній ідентифікації/кваліфікації домашнього насильства та його видів, ефективному застосуванні обмежувальних приписів, обмежувальних та запобіжних заходів у цій категорії проваджень, а також  судовою практикою Верховного Суду та нормами національного і міжнародного законодавства при розгляді подібних проваджень та написанні судових рішень.

Після апробації заплановано провести тренінг для тренерів та запровадити навчальний курс у програми підготовки суддів Національної школи суддів України.

 

Прес-секретар суду