flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Умисне вбивство: підозрюваній обрано запобіжний захід

10 березня 2021, 09:36

09.03.2021 року до Макарівського районного суду Київської області надійшло клопотання слідчого Бучанського РУП ГУНП в Київській області  про обрання запобіжного заходу підозрюваній у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

 

За версією слідства, 06.03.2021 року, близько 15 години , підозрювана   знаходилася в будинку за місцем свого проживання в одному із сіл Бучанського району Київської області, де в житловій кімнаті будинку разом зі своєю матір’ю розпивала спиртні напої. Під час цього, між ними виник конфлікт, в ході якого  ображена дочка схопила матір руками за горло, та тримала її до того часу, доки остання перестала подавати ознаки життя.

Після затримання підозрюваній було повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України,  який за ступенем тяжкості є особливо тяжким злочином, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

 

Розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів.

 

Зауважимо, що і раніше жінка мала проблеми із законом.

 

Зазначимо, що ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку, проте  оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

 

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прес-секретар  суду