flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Умисне вбивство: підозрюваній обрано запобіжний захід

27 січня 2021, 11:50

26.01.2021 року до Макарівського районного суду Київської області надійшло клопотання слідчого Макарівського відділення поліції про обрання запобіжного заходу підозрюваній у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

 

За версією слідства, 25.01.2021 року, близько 15 години, підозрювана  прийшла в будинок до своєї знайомої, проживаючої в одному із сіл Макарівського району Київської області, разом з якою у кухні сіла за стіл обідати та розпивати алкогольні напої. Під час обіду між ними виникла  сварка, в ході якої ображена жінка схопила з кухонного столу дерев’яний товкач, швидко встала та підійшла до потерпілої, яка в цей час сиділа на стільчику, та  нанесла останній численні удари по голові дерев’яним товкачем. Від нанесених ран потерпіла  померла на місці події. Після скоєного підозрювана  залишила місце події, прихопивши з собою знаряддя злочину.

Підозрювану того ж дня було затримано працівниками поліції, а наступного дня їй було повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України,  який за ступенем тяжкості є особливо тяжким злочином, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

 

Розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів.

 

Зазначимо, що ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку, проте  оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

 

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прессекретар  суду