flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Умисне вбивство: підозрюваному обрано запобіжний захід

01 липня 2020, 12:09

Умисне вбивство: підозрюваному обрано запобіжний захід

30.06.2020 року до Макарівського районного суду Київської області надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

 

За версією слідства, 27.06.2020 року, близько 23.00 години, підозрюваний  прийшов за місцем свого проживання в одному із сіл Макарівського району Київської області та хотів зайти до середини будинку, однак вхідні двері були зачинені. В подальшому чоловік постукав у вікно, так як в будинку також проживала та на той час знаходилась співмешканка його сина, яка почувши, що останній  хоче потрапити до будинку, не хотіла його пускати. Після чого підозрюваний згадав про те, що у кухні будинку відчинене вікно, через яке він потрапив до середини приміщення кухні, прихопивши з собою сокиру, яку  залишив на підвіконні. На той  час в кухні знаходилась співмешканка сина, яка ображала чоловіка нецензурною лайкою та намагалася вигнати його з будинку, при цьому штовхала його руками в плече. Під час зазначеного конфлікту ображений чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, взяв сокиру, яка знаходилась на підвіконні в кухні, та наніс жінці декілька ударів лезом сокири в ділянку  голови та шиї. Пересвідчившись в тому, що жінка не подає ознак життя, підозрюваний залишив місце вчинення злочину. Від нанесених ран жінка померла на місці події.  

 

Наступного дня чоловіка було затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, який за ступенем тяжкості є особливо тяжким злочином, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

 

Отже, розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів.

 

Зазначимо, що ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку, проте  оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

 

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

Прес-секретар  суду