flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За підозрою у побитті жінки-водія і викраденні її авто, суд взяв  чоловіка під варту

24 грудня 2019, 10:27

Слідчий суддя Макарівського районного суду Київської області області 23 грудня 2019 року розглянув клопотання слідчого Макарівського відділення поліції про застосування запобіжного заходу стосовно 23-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднаний з погрозою застосування насильства, що є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого), за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Так, за версією слідства, 20.12.2019 року чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, знаходився в будинку у знайомої у с. Калинівка Макарівського району Київської області, зрозумів, що інших осіб вдома немає, накинувся на жінку та  жорстоко її побив. Після чого забрав ключі від автомобіля потерпілої, сів за кермо авто «Акура» і зник у невідомому напрямку.

В подальшому підозрюваний, незаконно використовував вищевказаний автомобіль в особистих цілях, доки не був зупинений працівниками поліції поблизу с. Березівка Макарівського району Київської області та  затриманий в порядку ст. 208 КПК України.  

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.

Дане рішення слідчим суддею було прийняте з огляду на доведеність обґрунтованої підозри особи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України, наявність передбачених Кримінальним процесуальним кодексом  України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Зокрема встановлено, що підозрюваний не має постійного місця роботи, не одружений, за місцем реєстрації не проживає, не має стійких соціальних зв’язків, а тому, є підстави вважати, що підозрюваний ухилятиметься від слідства та суду. Крім того, підозрюваний втік з місця події, на першу вимогу працівників поліції не зупинився та продовжував переховуватись на викраденому автомобілі, що підтверджує схильність до уникнення відповідальності.

Наразі тривають слідчі дії.

Прес-секретар суду