flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Канадський досвід у протидії домашньому насильству

11 грудня 2019, 14:13

Сьогодні в місті Києві проходить координаційна зустріч учасників навчального візиту до Канади з вивчення досвіду щодо протидії домашньому насильству, зокрема обговорення відповідного канадського досвіду, який можна застосувати в Україні, обговорення  плану на майбутнє та заходів щодо протидії домашньому насильству у Васильківському, Обухівському та Макарівському районних судах Київської області.

Модератором щодо питання потреб і ресурсів необхідних для впровадження заходів щодо протидії домашньому насильству на даному заході виступив голова Макарівського районного суду Тандир Олексій Віталійович.

Зустріч проходить за участі представників посольства Канади та суддів Національного суддівського інституту  Канади.

Нагадаємо, що голова Макарівського районного суду Київської області ТАНДИР Олексій Віталійович, у складі делегації з України у період з  02 по 14 листопада 2019 року перебував з візитом у Канаді за програмою технічного обміну.

Даний захід проходить в рамках Проекту підтримки судової реформи в Україні та впроваджується Національним суддівським інститутом  (Канада) та Офісом Уповноваженого з питань федерального судочинства Канади.

Основним завданням щодо протидії домашньому насильству у Васильківському, Обухівському та Макарівському районних судах Київської області є організація співпраці, взаємодія між правоохоронними органами та органами державної влади, оскільки ізольованими заходами неможливо ефективно боротися з домашнім насильством. Натомість усі органи, задіяні в таких справах, мають працювати спільно, щоб забезпечити ефективний захист потерпілих, покарання кривдників та збереження родин, де це можливо.

на фото, починаючи зліва

 

Кравченко Максим Володимирович

Голова Обухівського районного суду Київської області

 

Тандир Олексій Віталійович

Голова Макарівського районного суду Київської області

 

Моніч Богдан Сильвестрович

Голова Ради суддів України,

суддя Сьомого апеляційного адміністративного суд

 

Бутенко Вадим Олексійович

Заступник Голови Ради суддів України,

Суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області

 

 

 

 

 

 

Прес-секретар суду