flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваних у жорстокому розбійному нападі на пенсіонерів взято під варту

09 грудня 2019, 14:13

06 та 07 грудня слідчий суддя Макарівського районного суду Київської області, розглянувши  клопотання слідчого Макарівського відділення поліції, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою трьом підозрюваним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, а саме у здійсненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло. Даний злочин за ступенем тяжкості є особливо тяжким злочином, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Дані рішення слідчим суддею були ухвалені з огляду на доведеність обґрунтованої підозри осіб у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, наявність передбачених Кримінальним процесуальним кодексом  України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Зокрема встановлено, що підозрювані офіційно не працюють, не мають стійких соціальних зв′язків, будучи громадянами іншої держави,  будуть намагатись уникнути кримінальної відповідальності шляхом зміни місця проживання.

Тож, обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, на переконання слідчого судді, зможе запобігти вказаним вище ризикам.  

Наразі тривають слідчі дії.

Як повідомлялось раніше у ЗМІ: «21 листопада невідомі особи в селі Андріївка Макарівського району напали на подружжя. Літніх людей жорстоко побили, забрали 600 гривень, прикраси і втекли. Від отриманих тяжких травм 69-річний потерпілий помер у лікарні. Правоохоронці вийшли на слід нападників і затримали їх. Ними виявились іноземці, громадяни Киргизстану та Таджикистану».

Прес-секретар суду