flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Макарівського районного суду, Тандир Олексій Віталійович, увійшов до складу делегації з України до Канади за програмою технічного обміну

05 листопада 2019, 16:19

Нещодавно в Україні набрав чинності новий закон Про запобігання та протидію домашньому насильству. Цим законом передбачено систему запобіжних заходів та ефективну реакцію на випадки домашнього насильства в Україні. Водночас, для розгляду таких справ у країні не розроблено ефективних механізмів і практик. У цьому контексті спостереження та ознайомлення з найкращими міжнародними практиками може бути дуже корисним для тих, хто займається в Україні справами, пов'язаними з домашнім насильством. Канада має тривалий та ефективний досвід роботи зі справами про домашнє насильство, зокрема, «інтегрований підхід» до таких справ. Канадські судді переконалися, що ізольованими заходами неможливо ефективно боротися з домашнім насильством. Натомість усі органи, задіяні в таких справах, мають працювати спільно, щоб забезпечити захист потерпілих, покарання агресивних кривдників та збереження родин, де це можливо.

 

 

 

 

Мета цієї програми обміну – познайомити українських представників із накопиченим у Канаді прогресивним досвідом у роботі зі справами, пов’язаними з домашнім насильством. Учасники програми, зокрема, матимуть змогу ознайомитися з інтегрованим підходом до розгляду справ про домашнє насильство у провінціях Альберта і Британська Колумбія. Презентації та обговорення під час зустрічей із представниками вищого керівництва судів та інших установ будуть присвячені низці тем, які включають розуміння поняття «домашнє насильство», ефективні процеси та процедури, а також спільний підхід пов’язаних урядових і неурядових організацій під час роботи з випадками домашнього насильства. Також представники з України зможуть узяти участь у навчальних заняттях на тему домашнього насильства, розроблених НСІ.

Кінцевим результатом візиту має бути визначення процесів, практик, підходів, методів та індивідуальних навичок, які можна буде адаптувати для впровадження в Україні задля покращення роботи зі справами про домашнє насильство.

Візит делегації з України до Канади триватиме з  02 по 14 листопада 2019 року. Членом української делегації став голова Макарівського районного суду Київської області, ТАНДИР Олексій Віталійович.