flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Макарівський районний суд Київської області провів «День відкритих дверей»

16 листопада 2017, 09:20

Сьогодні, 16 листопада 2017 року, в рамках проведення «Дня відкритих дверей» до Макарівського районного суду завітали учні 9-а класуМакарівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І ступеня - районна гімназія" в супроводі вчителя правознавства Фіялко Ольги Сергіївни.

Даний захід розпочала помічник судді Ілюшенко Катерина Вікторівна, яка провела для учнів невеличку екскурсію приміщенням суду, під час якої  дітимали змогу оглянути робочі кабінети, зали судових засідань, інформаційні стенди; вони також ознайомилися з організацією роботи суду, порядком розгляду судових справ, фіксування судового процесу, роботою та обов’язками працівників апарату суду.

У доступній для учнів формі було роз’яснено порядок звернення до суду, порядок  надання  та  отримання інформації, правилами поведінки у суді, а також як поводити себе у судовому засіданні, та які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Крім того, школярі  були  присутніми в залі  судового засідання  та мали змогу особисто поспілкувались з суддею Мазкою Наталією Броніславівною.

Школярі дізнались хто є учасниками судового процесу, яку функцію в судовому засіданні виконує адвокат, а яку прокурор, чому суддя  здійснює правосуддя в мантії та з нагрудним знаком, довідались про основні принципи судочинства.

Завершенням екскурсії стала фотосесія.

Сповнені приємних вражень від побаченого та почутого, дітиподякували організаторам за проведення цікавого для них Дня відкритих дверей, а ті, у свою чергу, побажали успіхів у навчанні та виваженого підходу у виборі майбутньої професії.

Надіємось, що проведення такого заходу як «День відкритих дверей у суді», що дає змогу  ознайомитись із роботою суду зсередини, сприятиме  відкритості судової системи, формуванню довіри суспільства до влади, зокрема судової, а також формуванню правової культури та правової свідомості.

 

Прес-секретар суду