flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відсторонила суддю Олексія Тандира від здійснення правосуддя

02 червня 2023, 14:03

Сьогодні, 2 червня 2023 року, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Таке рішення прийнято за результатом розгляду клопотання заступника Генерального прокурора. Вищою радою правосуддя не встановлено обставин, які можуть свідчити, що вказане клопотання є формою незаконного впливу, тиску чи втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Тандир О.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України. 

Відповідно до ст. 219 Кримінального процесуального кодексу України досудове розслідування повинно бути закінчено протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину. Оскільки судді повідомлено про підозру 26 травня 2023 року, ВРП до 25 липня 2023 року відсторонила Тандира О.В. від здійснення правосуддя.

Нагадаємо, що 27 травня 2023 року ВРП надала згоду на утримання під вартою судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира.