flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

“Розгляд кримінальних проваджень, пов’язаних із домашнім насильством” - тема тренінгу, який проходить сьогодні у м. Києві

10 вересня 2021, 09:36

“Розгляд кримінальних проваджень, пов’язаних із домашнім насильством” – тема тренінгу для тренерів Національної школи суддів України  для суддів першої інстанції, який сьогодні проходить в місті  Києві.

Нагадаємо, що 25-26 березня 2021 року Національною школою суддів України у співпраці з українсько-канадським проектом “Підтримка судової реформи” для суддів місцевих загальних (окружних) судів успішно було проведено апробацію тренінгу “Практичні аспекти розгляду кримінальних проваджень з питань домашнього насильства”.

З-поміж інших розробників навчального курсу, і водночас, викладачем курсу виступив і голова Макарівського районного суду Київської області ТАНДИР Олексій Віталійович,  кандидат юридичних наук.

На тренінгу, який проходитиме 9-10 вересня у місті Києві, судді-розробники даного курсу навчатимуть своїх колег суддів-викладачів НШСУ з інших регіонів з метою проведення ними таких тренінгів у кожному регіональному відділенні Національної школи суддів України.

Цілі, який передбачає цей курс - навчити суддів-викладачів НШСУ:  правильно кваліфікувати домашнє насильство та його види; здійснювати ефективне застосування обмежувальних приписів, обмежувальних та запобіжних заходів у цій категорії справ; застосовувати судову практику Верховного суду та норми національного та міжнародного законодавства під час розгляду справ цієї категорії та написанні судових рішень; обирати найбільш ефективні методи викладання; уміти (керувати часом) використовувати час; проводити експрес-опитування, мозковий штурм; застосовувати інтерактивні методи викладання; розробляти нові практичні завдання, доповнювати навчальні матеріали; керувати обговоренням ситуативних завдань.

Починаючи зліва: 

Шевиріна Тетяна Дмитрівна

суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області

кандидат юридичних наук 

Ростопіра Валентина Василівна

експерт з  питань судової реформи, проект “Підтримка судової реформи”, який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади 

Тандир Олексій Віталійович

голова Макарівського районного суду Київської області, кандидат юридичних наук 

Фулей Тетяна Іванівна

начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України 

Шелест Інна Миколаївна

голова Червонозаводського районного суду міста Харкова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-секретар суду